Nasze marki
Marki w Polsce
Korzenie marki Turek sięgają aż do roku 1981, kiedy w zakładzie w Turku wyprodukowano pierwszy ser pleśniowy camembert. Najwyższej jakości mleko z rodzinnych gospodarstw, naturalne składniki i troska o produkt – to dzięki tym cechom sery pleśniowe Turek mają tak wyjątkowy smak – delikatny i kremowy.
Korzystając z wiedzy i tradycji doświadczonych serowarów stworzyliśmy produkty idealne na spotkania z przyjaciółmi – linię serów Sekret Mnicha do piwa. Intensywny smak camembertów idealnie uzupełnia się z goryczką piwa (oraz z piwem bezalkoholowym) i doskonale kontrastuje z kremową, mleczną konsystencją.
Marka GrandBlue oferuje wykwintny ser ze szlachetną niebieską pleśnią. Dostępne są warianty różniące się intensywnością smaku i konsystencją. GrandBlue ma szerokie zastosowanie – od przekąsek, przez kanapki i sosy, po deskę serów. W pełni pielęgnowany jest ręcznie.
Marka Kortos zaprasza w kulinarną podróż do słonecznej Grecji. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską sery Kortos są smacznym uzupełnieniem zrównoważonej diety. Produkty Kortos kierowane są do konsumentów, którzy lubią odkrywać nowe smaki.
Tartare został stworzony we francuskiej Dordonii, przez miłośników wyrazistych połączeń. Wyjątkowe i intensywne w smaku produkty Tartare dodadzą charakteru każdej potrawie. Wyróżnia je wyrazisty smak oraz bogactwo wysokiej jakości składników.
Marka Chavroux powstała we Francji, w małej wiosce Reparsac, w regionie Poitou Charentes – na zachodzie kraju. Sekretem Chavroux jest kozia śmietanka, której ser zawdzięcza swój smak i rozpływającą się w ustach konsystencję.
Le Rustique to marka międzynarodowa obecna w ponad 50 krajach na świecie. Produkty Le Rustique skierowane są do koneserów poszukujących wyrazistego smaku. Prawdziwy przysmak rodem z Francji!
Coeur de Lion wywodzi się z Normandii. To szeroka gama tradycyjnych francuskich serów pleśniowych o bogatym i charakterystycznym smaku oraz wspaniałej kremowej konsystencji.
Łagodny Saint Benoit pochodzi z regionu Loary. Przygotowywany w oparciu o tradycyjną recepturę, wyróżnia się subtelnym, świeżym smakiem i kremową konsystencją. Swoją nazwę zawdzięcza założycielowi zakonu benedyktynów – Benedyktynowi z Nursii.
Swoje początki zawdzięcza serowarom z francuskiego Bresse. To delikatny ser z przerostem niebieskiej pleśni o kremowej konsystencji.
Po raz pierwszy wyprodukowany w górach Velay w regionie Haute-Loire we Francji. Niezwykle bogaty i różnorodny w smaku. Saint Agur w swojej kremowej konsystencji jest jednocześnie łagodny, ostry i owocowy.
Jego receptura opracowana została w Rambouillet. To kompozycja miękkiego i kremowego sera oraz drobno posiekanych orzechów włoskich, które nadają strukturze delikatnej chrupkości.
Marki na świecie
Marka narodziła się w małej miejscowości Illoud we Francji w 1956 roku. Wyjątkowa receptura, owalny kształt i charakterystyczne niebieskie pudełko – to one do dziś wyróżniają Caprice des Dieux (franc. Kaprys Bogów) wśród innych serów.
Jakość procesu jego dojrzewania gwarantuje certyfikat Reife Garantie. Łagodny, kremowy Géramont o delikatnym wnętrzu jest ulubionym serem niemieckich konsumentów od ponad 40 lat.
Szeroki wybór serów z najwyższej półki starannie wyselekcjonowanych przez francuskich ekspertów. Marka rozpoczęła swoją historię w 1936 roku na pokładzie statku Ile de France, płynącego z Europy do Ameryki. Smak tych serów pokochali najpierw pasażerowie statku, potem Nowojorczycy, a następnie cały świat.
Fol Epi pochodzi z regionu Pays de la Loire. Produkowany w 100% z francuskiego mleka Fol Epi dojrzewa w piwnicach. Swoją rozpoznawalność zawdzięcza złotej skórce, delikatnej konsystencji i owocowemu smakowi.
Produkowany od 1976 roku klasyk wśród francuskich serów. Kremowy, o wyraźnym smaku i niepowtarzalnej barwie. Kształt kwiatu sprawia, że nie da się go pomylić z żadnym innym.
Twaróg, śmietanka, szczypta soli i… nic więcej. Starannie dobrane, naturalne składniki sprawiają, że serki Lučina są najświeższymi i najbardziej naturalnymi z czeskich serów.
Jego receptura łączy prowansalskie i śródziemnomorskie smaki z pyszną, kremową, bogatą konsystencją. Serki Bresso zachwycają wysokiej jakości składnikami i kuszącym smakiem wielu wariantów.