
Nasze marki
Marki w Polsce

Marka NaTurek powstała w 2015 roku, ale jej korzenie sięgają aż do roku 1981, kiedy w zakładzie w Turku wyprodukowano pierwszy ser pleśniowy camembert. Najwyższej jakości mleko z rodzinnych gospodarstw, naturalne składniki i troska o produkt – to dzięki tym cechom sery pleśniowe NaTurek mają tak wyjątkowy smak – delikatny i kremowy.

Tartare został stworzony we francuskiej Dordonii, przez miłośników wyrazistych połączeń. Wyjątkowe i intensywne w smaku produkty Tartare dodadzą charakteru każdej potrawie. Wyróżnia je wyrazisty smak oraz bogactwo wysokiej jakości składników.

Marka Chavroux powstała we Francji, w małej wiosce Reparsac, w regionie Poitou Charentes – na zachodzie kraju. Sekretem Chavroux jest kozia śmietanka, której ser zawdzięcza swój smak i rozpływającą się w ustach konsystencję.

Le Rustique to marka międzynarodowa obecna w ponad 50 krajach na świecie. Produkty Le Rustique skierowane są do koneserów poszukujących wyrazistego smaku. Prawdziwy przysmak rodem z Francji!

Coeur de Lion wywodzi się z Normandii. To szeroka gama tradycyjnych francuskich serów pleśniowych o bogatym i charakterystycznym smaku oraz wspaniałej kremowej konsystencji.

Łagodny Saint Benoit pochodzi z regionu Loary. Przygotowywany w oparciu o tradycyjną recepturę, wyróżnia się subtelnym, świeżym smakiem i kremową konsystencją. Swoją nazwę zawdzięcza założycielowi zakonu benedyktynów – Benedyktynowi z Nursii.

Swoje początki zawdzięcza serowarom z francuskiego Bresse. To delikatny ser z przerostem niebieskiej pleśni o kremowej konsystencji.

Po raz pierwszy wyprodukowany w górach Velay w regionie Haute-Loire we Francji. Niezwykle bogaty i różnorodny w smaku. Saint Agur w swojej kremowej konsystencji jest jednocześnie łagodny, ostry i owocowy.

Jego receptura opracowana została w Rambouillet. To kompozycja miękkiego i kremowego sera oraz drobno posiekanych orzechów włoskich, które nadają strukturze delikatnej chrupkości.
Marki na świecie

Marka narodziła się w małej miejscowości Illoud we Francji w 1956 roku. Wyjątkowa receptura, owalny kształt i charakterystyczne niebieskie pudełko – to one do dziś wyróżniają Caprice des Dieux (franc. Kaprys Bogów) wśród innych serów.

Jakość procesu jego dojrzewania gwarantuje certyfikat Reife Garantie. Łagodny, kremowy Géramont o delikatnym wnętrzu jest ulubionym serem niemieckich konsumentów od ponad 40 lat.

Szeroki wybór serów z najwyższej półki starannie wyselekcjonowanych przez francuskich ekspertów. Marka rozpoczęła swoją historię w 1936 roku na pokładzie statku Ile de France, płynącego z Europy do Ameryki. Smak tych serów pokochali najpierw pasażerowie statku, potem Nowojorczycy, a następnie cały świat.

Fol Epi pochodzi z regionu Pays de la Loire. Produkowany w 100% z francuskiego mleka Fol Epi dojrzewa w piwnicach. Swoją rozpoznawalność zawdzięcza złotej skórce, delikatnej konsystencji i owocowemu smakowi.

Produkowany od 1976 roku klasyk wśród francuskich serów. Kremowy, o wyraźnym smaku i niepowtarzalnej barwie. Kształt kwiatu sprawia, że nie da się go pomylić z żadnym innym.

Twaróg, śmietanka, szczypta soli i… nic więcej. Starannie dobrane, naturalne składniki sprawiają, że serki Lučina są najświeższymi i najbardziej naturalnymi z czeskich serów.

Jego receptura łączy prowansalskie i śródziemnomorskie smaki z pyszną, kremową, bogatą konsystencją. Serki Bresso zachwycają wysokiej jakości składnikami i kuszącym smakiem wielu wariantów.