aktualności

Aktualności

Dzień Sera Camembert
04.2024

Dzień Sera Camembert

Dzień Sera Camembert

Puk, puk… kto tam? DZIEŃ CAMEMBERTA 

-to już w…

WIĘCEJ
Close
Dzień Sera Camembert

Dzień Sera Camembert

Puk, puk… kto tam? DZIEŃ CAMEMBERTA 
-to już w niedzielę 28 kwietnia 
nasz ser obchodzi swoje święto.
Produkujemy go od ponad 40 lat
i chcemy się nim z Państwem podzielić.
Życzymy Wam cudownych, wiosennych dni
z Camembertem Turek
Niech rozpłynie się na Waszym podniebieniu,
a jego smak sprawi, że poczują się Państwo
jak w prawdziwym francuskim raju!

Dyrekcja i Pracownicy
Mleczarni Turek 
 

TUREK CAMEMBERT NA KANAPKĘ 
03.2024

TUREK CAMEMBERT NA KANAPKĘ 

TUREK CAMEMBERT NA…

19 lutego ruszyła nowa kampania marketingowa dla marki Turek. Celem kampanii…

WIĘCEJ
Close
TUREK CAMEMBERT NA KANAPKĘ 

TUREK CAMEMBERT NA KANAPKĘ 

19 lutego ruszyła nowa kampania marketingowa dla marki Turek. Celem kampanii jest budowanie świadomości naszej najważniejszej marki i jej kapitału w długim okresie czasu tzw. brand equity.
Naszym celem jest także wprowadzanie sera Turek Camembert na kanapkę – podstawową okazję konsumpcyjną dla serów w Polsce. W nowej reklamie edukujemy konsumentów, że ser Turek Camembert to doskonałe rozwiązanie na śniadanie i świetnie urozmaici kanapkę dzięki swojej kremowości, aksamitnej skórce i niecodziennemu smakowi. Turek Camembert Zakręci Kanapką! To nasze nowe przesłanie marki jak i hasło obecnej kampanii.  
Ważnym elementem reklamy jest piosenka „Lubię Turek Camembert”, która powstała na bazie hitu „September” wykonywanego przez zespół Earth, Wind&Fire.

32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
01.2024

32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

WIĘCEJ
Close
32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy ❤️
Kolejny raz dołączamy do tej wyjątkowej akcji. Kosze z naszymi produktami będzie można wylicytować w trzech lokalnych sztabach: Malanów, Ceków, Turek.
 
Ponadto w Turku można wylicytować  także voucher dla 2 osób na wizytę w zakładzie produkcyjnym Mleczarni Turek. Zwycięzcy aukcji będą mieli niepowtarzalną okazję zobaczyć, jak wygląda proces produkcyjny naszych serów pleśniowych, a wizytę zwieńczy degustacja. 

 

TOP EMPLOYER 2024 
01.2024

TOP EMPLOYER 2024 

WIĘCEJ
Close
TOP EMPLOYER 2024 

TOP EMPLOYER 2024 

Z ogromną satysfakcją ogłaszamy, że po raz 12-ty zostaliśmy wyróżnieni certyfikatem Top Employer 2024.

Każdego roku Top Employers Institute certyfikuje organizacje, które dzięki wysokim standardom HR koncentrują się na stawianiu swoich pracowników na pierwszym miejscu.  
Program Top Employers Institute certyfikuje przedsiębiorstwa na podstawie oceny kwestionariusza zawierającego najlepsze praktyki z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Kwestionariusz obejmuje 6 domen składających się z 20 tematów, takich jak między innymi: strategia HR, środowisko pracy, pozyskiwanie talentów, szkolenia i rozwój, well-being, różnorodność i integracja.

Tytuł Top Employer 2024 jest dla nas uwieńczeniem pracy jaką co roku wkładamy w dbanie o rozwój i dobre samopoczucie naszych pracowników. 

Tartare 100% roślinny
01.2024

Tartare 100% roślinny

WIĘCEJ
Close
Tartare 100% roślinny

Tartare 100% roślinny

Rynek produktów pochodzenia roślinnego jest nadal dość niszowy, ale dzięki rosnącej świadomości konsumenckiej rozwija się prężnie. Według GFK Polonia między 2020 a 2021 rokiem sprzedaż roślinnych zamienników nabiału wzrosła o 40%.

Podążamy za trendami konsumenckimi i tym samym dla wszystkich wegetarian i wegan, proponujemy nowość: Tartare 100% roślinny, stworzony na bazie migdałów, w dwóch smakach: z czosnkiem i ziołami oraz z ziołami prowansalskimi. Obie opcje zawierają w sobie pełnię smaku, rozpływają się w ustach i dają się łatwo rozsmarować, a obfita ilość ziół nadaje charakteru.

Jeśli chcecie spróbować czegoś nowego, a jednocześnie zdrowego i smacznego to taki właśnie jest nowy Tartare w 100% roślinny, w 100% pyszny. 
Ten produkt ma jeszcze dodatkowy atut: jego opakowanie w 100% nadaje się do recyklingu.